Om allergi

Om allergi2018-11-09T10:40:48+00:00

I mange tilfælde er der en sammenhæng mellem astma og allergi.

Ifølge Astma og Allergi Danmark er årsagen hos voksne allergi i omkring 2/3 af tilfældene. Den sidste tredjedel skyldes andre faktorer. Fx kan mados, røg fra brændeovne og fysisk anstrengelse udløse astma hos nogle.

Der findes ikke for børn et lige så præcist tal, men de fleste børn over 5 år med astma har også allergi. Især over for husstøvmider og kæledyr med pels.

Nogle med allergi får høfebersymptomer som fx rindende næse og kløe i i øjnene. Hvis du hører til dem, bør du være ekstra opmærksom på at holde høfebersymptomerne i ave. Nyere undersøgelser viser nemlig, at høfeber kan føre til astma og kan desuden forværre din astma.

Astma-Allergi Danmarks deklarationsordning er det eneste allergimærke på det danske marked, der sikrer dig, at det produkt du køber giver dig minimal risiko for at udvikle allergi.

Den blå krans på produkterne er din tryghed for, at indholdet er nøje vurderet af en erfaren deklarationskemiker. Kemikeren vurderer alle ingredienserne hver for sig, og ser på hvordan de reagerer sammen.

Produkter mærket med ‘den blå krans’
skal gøre det:

  • lettere at minimere risikoen for at udvikle allergi
  • mere attraktivt for producenter at udvikle produkter med lav risikoprofil
  • lettere at undgå bestemte stoffer, hvis du har allergi

Astma-Allergi Danmarks skal have fuldt indblik i indholdet

Astma-Allergi Danmark kræver at indholdet skal kunne læses uden på produktets emballage. Ifølge dansk lovgivning er dette kun påkrævet for kosmetiske produkter. Astma-Allergi Danmark kræver også dette for f.eks. rengøringsprodukter.